8.5. – Dan Fizioterapevtike

Danes, 8. 5. 2023, praznujemo dan Fizioterapevtike. Vsem študentom, akademskemu zboru in zaposlenim želimo še veliko uspešnih dosežkov in veselja ob zaupanem delu!

Tribuna znanja – Vloga gravitacije v motoričnem razvoju otroka

Vabimo vas, da se udeležite spletnega predavanja na marčevski TRIBUNI ZNANJA, ki jo VZ Fizioterapevtika prireja za študente, diplomante in pedagoške delavce Fizioterapevtike ter ostale zdravstvene delavce. Tribuno znanja organiziramo mesečno, da bi obogatili znanje študentov fizioterapije in fizioterapevtov ter s ciljem širjenja znanj in dosežkov, pomembnih za fizioterapijo in znanost. Tribuna znanja [...]

Informativni dnevi

Na Visokošolskem zavodu Fizioterapevtika smo 17. in 18. februarja uspešno zaključili z informativnimi dnevi. Izredno nas veseli, da je zanimanje za študij fizioterapije med mladimi še vedno velik. Bodoče študente je zanimala predvsem organizacija urnika predavanj in kliničnih vaj ter možnosti ERASMUS+ izmenjave.

Tribuna znanja – Alexander tehnika: četrtek, 23. februarja 2023 ob 15:30

Vabimo vas, da se udeležite spletnega predavanja na februarski TRIBUNI ZNANJA, ki jo VZ Fizioterapevtika prireja za študente, diplomante in pedagoške delavce Fizioterapevtike ter ostale zdravstvene delavce. Tribuno znanja organiziramo mesečno, da bi obogatili znanje študentov fizioterapije in fizioterapevtov ter s ciljem širjenja znanj in dosežkov, pomembnih za fizioterapijo in znanost. Tribuna [...]

Ortopedska medicina in manualna terapija

Obveščamo vas, da je z dnem 9. 1. 2023 Visokošolski zavod FIZIOTERAPEVTIKA od Nizozemske akademije za ortopedsko medicino (Cyriax)® (Dutch Academy of Orthopaedic Medicine (Cyriax)®), ki jo je vodil do upokojitve in prenehanja poučevanja ter vodenja seminarjev, mednarodno priznani višji predavatelj g. René de Bruijn, pridobil ekskluzivne materialne avtorske pravice za celotni učni material Ortopedske medicine in manualne terapije – OMMT in vodenje seminarjev po njegovi metodi za teritorij Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Severne Makedonije, Kosova in Albanije.

Podelitev diplom

PODELITEV DIPLOM Po daljšem premoru smo na Fizioterapevtiki spet lahko podelili diplome v živo. Svoje listine za dokončano 1. stopnjo je prejelo 62 diplomantov, podelili pa smo tudi naši prvi dve diplomi za dokončano 2. stopnjo – magisterij. Osem diplomantov je prejelo posebne pohvale za izjemne dosežke pri opravljanju študijskih obveznosti. Vsem [...]

Srečno v novo leto 2023

Naj bo prihajajoče 2023 polno novih izzivov in priložnosti, delovnih uspehov, srečnih dogodkov, dobrega razpoloženja in zdravja.

DOGODKI, SEMINARJI, KONFERENCE

TRIBUNA ZNANJA

FIZIO MINUTKE

Ocenjevalni postopki

V Fizioterapevtiki smo že pred časom začeli z VIDEO-digitalizacijo vseh naših najbolj pomembnih predavanj, za vsak modul določenega predmeta namreč posnamemo video predstavitev. Ti filmi so v pomoč tako predavateljem med samim izvajanjem praktičnega dela predmeta, kot kasneje študentom, ki se z nazornim posnetkom »žive slike« lahko lažje pripravijo na izpite. Najobsežnejši predmet [...]

Tekaški trening – Fizio minutka 2. del

Fizioterapevtski trening za tekače 2. del. Z diplomanti in s študenti 3. letnika FIZIOTERAPEVTIKE smo pred kratki posneli dva filma o fizioterapevtskem tekaškem treningu, v skupni dolžini 30 minut. V filma je zajet tudi del kinezioterapevtskega programa vadbe za tekače, pa možnost vključitve plesa v program ogrevanja pred tekom in podobno. Filma predstavljata terapevtski pristop k naravni obliki gibanja kot je tek, uvajata postopnost vadbe, ki temelji na preprečevanju poškodb in optimizaciji gibanja. Tukaj vam predstavljamo drugega od štirih kratkih povzetkov. Na naših spletnih straneh pa bo kmalu moč najti tudi oba filma v celotni dolžini. Naše vodilo je »šport je zdravilo«, zato na FIZIOTERAPEVTIKI spodbujamo zdrav duh v zdravem telesu in veselje do študija."

Tekaški trening – Fizio minutka 1. del

"S študenti 3. letnika smo na FIZIOTERAPEVTIKI pred kratki posneli dva filma o fizioterapevtskem tekaškem treningu, v skupni dolžini 30 minut. Tukaj vam predstavljamo prvega od treh kratkih povzetkov, na naših spletnih straneh pa bo v kratkem moč najti tudi oba filma v celotni dolžini. Študentje FIZIOTERAPEVTIKE so se potrudili za vas. Predstavljajo vam kaj vse vključuje študij fizioterapije na FIZIOTERAPEVTIKI. Sodoben pristop, ki sovpada s potrebami, cilji in interesi sodobne družbe. Študentu prijazen študij, ki omogoča bodočim generacijam vstop v terapevtski način življenja in dela. Film predstavlja terapevtski pristop k naravni obliki gibanja kot je tek, uvaja postopnost vadbe, ki temelji na preprečevanju poškodb in optimizaciji gibanja. Naše vodilo je »šport je zdravilo«, zato na FIZIOTERAPEVTIKI spodbujamo zdrav duh v zdravem telesu in veselje do študija."

Nežka Poljanšek o Fizioterapevtiki

Vrhunska športna terapevtka Nežka Poljanšek iz Žirov je bila članica znamenite ekipe »Team to aMaze« ki je skrbela za našo smučarsko šampionko Tino Maze. Kmalu sledi tudi daljši video zapis o Nežkini profesionalni poti.

Fizio minutka – 1. del

Sestavni in pomembni del fizioterapevtske obravnave so tudi ocenjevalni postopki. S študenti obravnavamo goniometrijo, se pravi meritve obsega gibljivosti sklepov ter meritve obsegov in dolžin udov. K predmetu sodi tudi mišično testiranje in ocenjevanje drže. Z ocenjevalnimi postopki preverimo začetno stanje, med terapijo preverimo ali je naša diagnostika problema ustrezna [...]

ARHIV NOVIC

Informativni dnevi

21/01/2022|Komentarji so izklopljeni za Informativni dnevi

Informativni dnevi za vrhunski študij fizioterapije: Z odločitvijo za študij na našem zavodu se podajate na pot, ki vas pripelje do kakovostne izobrazbe in vrhunske usposobljenosti za delo, vljudno vabljeni!

Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«

10/06/2021|Komentarji so izklopljeni za Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«

Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«, poteka na daljavo v obliki filma, ki smo ga za vas pripravljali v tem predpoletnem času.