Svečana podelitev diplom

V sredo 8. maja smo v prostorih Fizioterapevtike imeli svečano podelitev diplom. Prijetno druženje z diplomanti prve in druge stopnje ter njihovimi bližnjimi, je potekalo tudi po zaključku uradnega dela prireditve. 

Fizioterapevtika na razstavah

Preteklo soboto se je kolektiv VZ Fizioterapevtika mudil v Trstu na dveh zanimivih razstavah. Najprej smo si v muzeju Revoltella ogledali dela postimpresionističnega mojstra Vincenta Van Gogha, kasneje pa v Salone degli Incanti še fotografskega velikana črno-bele fotografije, brazilca Sebastiãa Salgada z njegovim projektom Amazonija...

Fizioterapevtika – informativni dan ONLINE!!

Tisti, ki želite študirati fizioterapijo in niste imeli priložnosti prisostvovati informativnim dnevom, da bi se podrobneje seznanili s poklicem in kriteriji za vključitev, vas vabimo, da se nam pridružite na informativnem dnevu. Potekal bo na daljavo, 20. 3. 2024 ob 11. uri preko povezave. Dne 21. 3. 2024, na dan odprtih vrat, pa vas vabimo na ogled prostorov Fizioterapevtike, da se boste seznanili tudi s celotno infrastrukturo šole in učnim okoljem. Ogled bo potekal pod vodstvom pristojnih, v sodelovanju s študenti, ki bodo z veseljem odgovarjali na vsa vaša vprašanja. Ogled bo potekal med 11. in 13. uro.

Razstava fotografij: SLOVENIJA, 4 BARVE

Avtor razstave, Gregor Kresal je na Visokošolskem zavodu Fizioterapevtika zaposlen kot kreativni direktor. Za nas pripravlja učne in predstavitvene filme, oblikuje knjige, zbornike revije, priznanja, diplome, skrbi za celostno podobo in oglaševanje. Po duši je alpinist, po poklicu pa marsikaj. Študij arhitekture je zaključil na ljubljanski fakulteti, a se po desetih letih projektiranja v celoti preusmeril v film in fotografijo. V ZDA je po mentorstvom znamenitega režiserja Davida Lyncha opravil dva magisterija iz filmske umetnosti. Njegove fotografije so prežete z domišljenimi pokrajinskimi kompozicijami in izjemno svetlobo, ki jim v mnogo primerih piko na i dodajo redki astronomskimi pojavi. Nekaj smo jih lahko že občudovali tudi na naslovnicah naše revije Physis. Razstava v Operni kleti, na Župančičevi ulici 2 v Ljubljani bo odprta do 13. maja 2024.

Informativni dnevi na Fizioterapevtiki

Vljudno vabljeni na INFORMATIVNE DEVE, ki bodo potekali na VZ Fizioterapevtika, Slovenska cesta 58, Ljubljana v: petek, 16. 02. 2024 ob 10:00 in 15:30, sobota, 17. 02. 2024 ob 10:00.

15. informativa MOJA PRVA ZAPOSLITEV

19. in 20. januarja 2024 vam bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na voljo naša ekipa z vsemi informacijami, ki vam bodo pomagale pri pomembnih odločitvah o izobraževanju in karieri. Mi že komaj čakamo! V sklopu dogodka bo že sedmo leto potekal tudi projekt 𝗠𝗢𝗝𝗔 𝗣𝗥𝗩𝗔 𝗭𝗔𝗣𝗢𝗦𝗟𝗜𝗧𝗘𝗩, ki združuje mlade in bodoče zaposlovalce.

Zasebna fizioterapija

Potrebujete fizioterapevtsko obravnavo? Ste poškodovani, imate bolečine v mišicah in sklepih, probleme z vratno ali ledveno hrbtenico, želite individualno obravnavo? Tukaj smo za vas! Obiščite nas v Zasebni fizioterapiji Fizioterapevtika na Slovenski cesti 58, v Ljubljani. Naročanje, gsm: 040 888 873 (vsak dan med 10:00 in 12:00)

Nastopno predavanje za izvolitev v naziv »predavateljica«.

Modra predavalnica, torek, 24. oktobra 2023, ob 15.00 uri. Vabimo vas, da se udeležite predavanja na oktobrski TRIBUNI ZNANJA, ki je hkrati nastopno predavanje Monike Jeruc Tanšek, mag. fiziot. za izvolitev v naziv »predavateljica«.Nastopno predavanje z naslovom Vloga respiratorne fizioterapije v enoti nevrološke intenzivne terapije bo potekalo v Modri predavalnici v torek, [...]

DOGODKI, SEMINARJI, KONFERENCE

TRIBUNA ZNANJA

FIZIO MINUTKE

Ocenjevalni postopki

V Fizioterapevtiki smo že pred časom začeli z VIDEO-digitalizacijo vseh naših najbolj pomembnih predavanj, za vsak modul določenega predmeta namreč posnamemo video predstavitev. Ti filmi so v pomoč tako predavateljem med samim izvajanjem praktičnega dela predmeta, kot kasneje študentom, ki se z nazornim posnetkom »žive slike« lahko lažje pripravijo na izpite. Najobsežnejši predmet [...]

Tekaški trening – Fizio minutka 2. del

Fizioterapevtski trening za tekače 2. del. Z diplomanti in s študenti 3. letnika FIZIOTERAPEVTIKE smo pred kratki posneli dva filma o fizioterapevtskem tekaškem treningu, v skupni dolžini 30 minut. V filma je zajet tudi del kinezioterapevtskega programa vadbe za tekače, pa možnost vključitve plesa v program ogrevanja pred tekom in podobno. Filma predstavljata terapevtski pristop k naravni obliki gibanja kot je tek, uvajata postopnost vadbe, ki temelji na preprečevanju poškodb in optimizaciji gibanja. Tukaj vam predstavljamo drugega od štirih kratkih povzetkov. Na naših spletnih straneh pa bo kmalu moč najti tudi oba filma v celotni dolžini. Naše vodilo je »šport je zdravilo«, zato na FIZIOTERAPEVTIKI spodbujamo zdrav duh v zdravem telesu in veselje do študija."

Tekaški trening – Fizio minutka 1. del

"S študenti 3. letnika smo na FIZIOTERAPEVTIKI pred kratki posneli dva filma o fizioterapevtskem tekaškem treningu, v skupni dolžini 30 minut. Tukaj vam predstavljamo prvega od treh kratkih povzetkov, na naših spletnih straneh pa bo v kratkem moč najti tudi oba filma v celotni dolžini. Študentje FIZIOTERAPEVTIKE so se potrudili za vas. Predstavljajo vam kaj vse vključuje študij fizioterapije na FIZIOTERAPEVTIKI. Sodoben pristop, ki sovpada s potrebami, cilji in interesi sodobne družbe. Študentu prijazen študij, ki omogoča bodočim generacijam vstop v terapevtski način življenja in dela. Film predstavlja terapevtski pristop k naravni obliki gibanja kot je tek, uvaja postopnost vadbe, ki temelji na preprečevanju poškodb in optimizaciji gibanja. Naše vodilo je »šport je zdravilo«, zato na FIZIOTERAPEVTIKI spodbujamo zdrav duh v zdravem telesu in veselje do študija."

Nežka Poljanšek o Fizioterapevtiki

Vrhunska športna terapevtka Nežka Poljanšek iz Žirov je bila članica znamenite ekipe »Team to aMaze« ki je skrbela za našo smučarsko šampionko Tino Maze. Kmalu sledi tudi daljši video zapis o Nežkini profesionalni poti.

Fizio minutka – 1. del

Sestavni in pomembni del fizioterapevtske obravnave so tudi ocenjevalni postopki. S študenti obravnavamo goniometrijo, se pravi meritve obsega gibljivosti sklepov ter meritve obsegov in dolžin udov. K predmetu sodi tudi mišično testiranje in ocenjevanje drže. Z ocenjevalnimi postopki preverimo začetno stanje, med terapijo preverimo ali je naša diagnostika problema ustrezna [...]

ARHIV NOVIC

Informativni dnevi

21/01/2022|Komentarji so izklopljeni za Informativni dnevi

Informativni dnevi za vrhunski študij fizioterapije: Z odločitvijo za študij na našem zavodu se podajate na pot, ki vas pripelje do kakovostne izobrazbe in vrhunske usposobljenosti za delo, vljudno vabljeni!

Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«

10/06/2021|Komentarji so izklopljeni za Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«

Simpozij FIZIOTERAPEVTIKE, »TELEMEDICINA: Gibalna rehabilitacija na daljavo za preprečevanje posledic Covid-19«, poteka na daljavo v obliki filma, ki smo ga za vas pripravljali v tem predpoletnem času.