Vabimo vas, da se udeležite spletnega predavanja na februarski TRIBUNI ZNANJA, ki jo VZ Fizioterapevtika prireja za študente, diplomante in pedagoške delavce Fizioterapevtike ter ostale zdravstvene delavce. Tribuno znanja organiziramo mesečno, da bi obogatili znanje študentov fizioterapije in fizioterapevtov ter s ciljem širjenja znanj in dosežkov, pomembnih za fizioterapijo in znanost.

Tribuna znanja z naslovom ALEXANDER TEHNIKA bo potekala preko Zooma v četrtek, 23. februarja 2023, ob 15.30 uri, vodila pa jo bo Nina Rotner, certificirana učiteljica Alexander tehnike.

In kaj je ALEXANDER TEHNIKA?

Napor, ki ga vložimo za opravljanje različnih aktivnih ali pasivnih dejavnosti je mnogokrat neprimeren in je tako povezan s preveč ali pa s premalo mišične aktivnosti. To se pogosto izraža v “slabi drži”, ki se jo najpogosteje zavemo skozi bolečino, utrujenost, pomanjkanje energije in motivacije.

Sama volja in namen, da to spremenimo navadno ne zadostujeta in ta naš “zdaj bom pa naredil stvari drugače” vodi do nasprotnega učinka.
Pri Alexander tehniki opazujemo ta fenomen preko vsakodnevnih položajev kot so stoja, ležanje, sedenje, vsedanje in vstajanje ter nanje prenesemo principe Alexandrove tehnike.
Učinki Alexander tehnike, ki jih ljudje najpogosteje zaznajo so: manj bolečine, lahkotnost, celovitost, boljše samozavedanje telesa in večja samozavest.

F.M. Alexander je na začetku 20. stoletja z vztrajnim procesom samoopazovanja razvil tehniko, ki se jo danes poučuje po vsem svetu in je v tujini tudi del rednega učnega programa na umetniških in zdravstvenih fakultetah.

Povezavo do predavanja prejmete na dan predavanja po e-pošti, ki jo vnesete v prijavnico:
https://www.1ka.si/a/75b7dae6

Predavanja so brezplačna. Prijazno vabljeni!

 
Photo: Africa Studio/ Shutterstock
 

ZOOM povezava